Els 5 principals connectors de codi obert per a documents ONLYOFFICE


Si creieu que el programari d'oficina està dissenyat exclusivament per escriure textos, fer càlculs en fulls de càlcul i crear presentacions informatives, us equivoqueu. Algunes suites d'oficina són capaços de fer moltes més coses que només tasques d'oficina ordinàries.

Un dels exemples més destacats és ONLYOFFICE Docs, un paquet d'oficina en línia autoallotjat que funciona perfectament en servidors Linux i Windows. En aquest article, descobrireu els 5 principals connectors de codi obert que poden ampliar significativament la funcionalitat estàndard de la suite.

alternativa a Microsoft Office per a sistemes operatius basats en Linux. En poques paraules, és un paquet d'oficina en línia que inclou editors basats en web que us permeten crear i editar documents de text, fulls de càlcul, presentacions i formularis que es poden omplir al vostre navegador.

La suite destaca per la seva completa compatibilitat amb els formats OOXML (DOCX, PPTX i XLSX) i suport per a altres formats populars, inclòs ODF.

ONLYOFFICE Docs és una opció perfecta per al treball col·laboratiu a causa de les funcions següents:

  • permisos d'accés flexibles: accés complet, revisió, comentaris i només lectura per a documents, emplenat de formularis per a formularis en línia i filtre personalitzat per a fulls de càlcul.
  • dos modes de coedició que podeu activar i desactivar en qualsevol moment: ràpid per mostrar totes les edicions en temps real i estricte per mostrar tots els canvis només després de desar-los.
  • seguir els canvis, l'historial de versions i el control de versions.
  • comunicació en temps real amb etiquetes d'usuari, comentaris i xats.

ONLYOFFICE Docs es pot utilitzar dins de WordPress i altres.

A més, ONLYOFFICE Docs ofereix una aplicació d'escriptori gratuïta per a diverses distribucions de Linux i aplicacions mòbils per a iOS i Android.

Un dels majors avantatges d'ONLYOFFICE Docs respecte d'altres suites d'oficina és la possibilitat d'utilitzar connectors. Un connector és una eina de programari addicional que s'instal·la a ONLYOFFICE Docs per millorar les seves capacitats funcionals. Per exemple, podeu connectar un servei de tercers o millorar l'experiència de l'usuari afegint elements d'interfície.

Tots els connectors instal·lats es troben en un sol lloc, a la pestanya Connectors de la barra d'eines superior, de manera que podeu accedir-hi còmodament quan sigui necessari.

Ara fem una ullada als connectors més útils que converteixen ONLYOFFICE Docs en una cosa més potent que una suite ofimàtica tradicional.

1. Doc2md

Doc2md és una eina de codi obert que us permet extreure fàcilment cadenes de documents d'un mòdul o classe i convertir-les en un simple document de Markdown amb gust de GitHub.

Així, podeu crear ràpidament fitxers README.md per als vostres projectes de GitHub. No hi ha dubte que els desenvolupadors de programari que necessiten text sense format amb Markdown trobaran aquest connector molt útil.

2. Dibuixa.io

Draw.io (actualment coneguda com diagrams.net) és una aplicació de codi obert que permet crear diagrames de diferents tipus, inclosos diagrames de flux, mapes mentals, diagrames de Venn, diagrames arquitectònics, diagrames UML i molt més.

En comparació amb l'eina de diagramació integrada, aquest connector ofereix un nombre més gran de maneres de visualitzar les dades.

3. Jitsi

Qui diu que el programari d'oficina no és per a la comunicació? Mitjançant Jitsi, una eina de codi obert d'àudio i videoconferència, podeu comunicar-vos amb altres usuaris en temps real sense utilitzar aplicacions de tercers.

Aquest connector us permet fer trucades d'àudio i vídeo directament a la interfície ONLYOFFICE mitjançant el servidor Jitsi SaaS, de manera que no cal que instal·leu res.

4. Aperti

Si tracteu sovint amb idiomes estrangers, aquest connector és imprescindible per a vosaltres. Apertium és una plataforma de traducció de codi obert que inclou un motor de traducció automàtica independent de l'idioma.

Això us permet traduir textos amb precisió directament al document amb el qual esteu treballant en qüestió de segons.

5. Zotero

Zotero és el que sovint necessiten estudiants i professors. Aquest és un servei gratuït que permet crear bibliografies en els vostres documents.

Mitjançant la interfície integrada, podeu trobar qualsevol font desitjada i inserir-hi una referència aplicant un dels estils de citació disponibles.

Com instal·lar connectors a ONLYOFFICE Docs

Per descomptat, heu de tenir una instància en execució de ONLYOFFICE Docs a la vostra màquina Linux per poder treballar amb connectors de tercers. Si sou nou a ONLYOFFICE, feu una ullada a la guia d'instal·lació de ONLYOFFICE Docs.

A partir de la versió 7.2 de ONLYOFFICE Docs, que ofereix moltes funcions noves, com ara nous temes i idiomes d'interfície, suport de lligadures, nous tipus de camps per a formularis que es poden omplir, tecles d'accés directe especials enganxa, suport per a fulls de càlcul OLE i molt més, podeu instal·lar fàcilment i suprimiu els connectors mitjançant un nou gestor de connectors.

El gestor de connectors ONLYOFFICE es troba a la pestanya Connectors. Quan feu clic a la icona del gestor, accedireu al mercat de complements ONLYOFFICE. Hi trobareu tots els connectors disponibles, cadascun amb una breu descripció.

Per instal·lar alguna cosa des del mercat, només cal que trobeu el que necessiteu i feu clic a Instal·la. El connector necessari s'instal·larà automàticament en pocs segons i la seva icona apareixerà immediatament a la pestanya Connectors. Tot el que heu de fer és fer clic a la icona del connector i començar a gaudir de les seves funcions.

El gestor de connectors també us permet suprimir els connectors que ja no feu servir. Per fer-ho, cerqueu el connector del qual voleu desfer-vos i feu clic a Suprimeix. La secció Els meus connectors del gestor mostra tots els connectors que ja heu instal·lat.

A part del gestor integrat, també hi ha instal·lació manual. Si preferiu aquest mètode, heu de descarregar el connector corresponent de GitHub i posar la carpeta del connector a la carpeta ONLYOFFICE Docs.

A Linux, el camí a aquesta carpeta és el següent:

/var/www/onlyoffice/documentserver/sdkjs-plugins/

En alguns casos, és possible que hàgiu de reiniciar ONLYOFFICE Docs.

Amb finalitats de depuració, podeu iniciar ONLYOFFICE Docs juntament amb la carpeta sdkjs-plugins:

docker run -itd -p 80:80 -v /absolutly_path_to_work_dir:/var/www/onlyoffice/documentserver/sdkjs-plugins/plugin onlyoffice/documentserver-ee:latest

Si voleu obtenir més informació sobre els connectors ONLYOFFICE, com funcionen i com crear-ne un pel vostre compte, podeu consultar la documentació oficial de l'API.